27.11.2013

Talvi tule jo! Olen valmis!

Lämpöinen villapaita pienellä kirjoneuleella. Sellainen ajatus oli alkusyksystä ja nyt ajatus on muuttunut valmiiksi paidaksi. Tilasin keväällä muutaman kerän laivastonsinistä Cascade 220:ta, aikomuksena neuloa niistä joskus lepakkohihainen paita. Lepakkohihat kuitenkin jäivät ja Cascade sai uuden kohteen. Tätä on siis tehty syksystä asti enemmän tai vähemmän, väliin on tietty mahtunut muutamat villasukat ja joitain virkkailuja, mutta hyvin tämä on siinä sivussa kuitenkin valmistunut. Pinkki lanka on Seitsemää veljestä.

kirjoneule

Paidan muoto sai idean eräästä toisesta paidastani, joka on melko väljä, mutta siinä on kuitenkin tyköistyvät hihat. Se on ihan supermukava paita. Siinä hihat olivat 3/4-pituiset, mutta villapaitaan tein kokopitkät hihat. Piparireuna/pilvenreuna-kuvio sai inspiraationsa mistäs muualta kuin Muita ihania -blogista.

Cascade oli muuten aika ihanaa neuloa. Olin nyt ensimmäistä kertaa kosketuksissa kyseiseen lankaan. Lanka vain soljui puikoilla eikä juurikaan hajonnut tiukkakierteisyytensä ansiosta. Olen hirveän huono kokeilemaan uusia, minulle tuntemattomia lankoja ja olenkin pysytellyt aika lailla Novitan villalangoissa, mutta tämä oli mukava uusi tuttavuus :)


Mutta niin. Tänne satoi sunnuntaina lunta (JEE!). Maanantaina oli aivan ihan keli, kun ulkona oli pientä pakkasta ja aurinko paistoi. Ajattelin, että paidasta voisi mennä ottamaan kuvia ulos, mutta se ei ollut vielä aivan valmis. Paita valmistui kuitenkin maanantai-iltana ja toivoin, että tiistaina olisi yhtä ihana sää. Ja niinhän se oli!

Oli pakko ottaa kuvia myös tuosta ihanasta auringonpaisteesta. Sitä kun ei nykyään hirveästi näe. Katsokaa nyt!




Niin kaunista!

Mutta kertokaas mielipiteenne. Kesällä ostamastani nappipussista löytyi erilaisia pinkkejä, punaisia ja vaaleanpunaisia nappeja. Yksi oli tuollainen isompi ja muut pienempiä. Mietin, että niistä saisi tehtyä kivan kukan. Sopisiko nappikukka siis tähän villapaitaan vai onko se liikaa? Nappi tulisi siis tuohon rinnan yläpuolelle, vasemmalle puolelle. Vai sopisiko napit johonkin toiseen kohtaan paremmin? Toisaalta olisi kiva laittaa napit paitaan, mutta toisaalta tykkään myös paidasta ihan tuollaisenaan. Auttakaa!

12 kommenttia:

  1. Liimaa napit rintakorupohjaan, jolloin voit ottaa napit pois helposti, jos ei sit jossain vaiheessa miellytä. Itehhän rakastan nappeja, niin minun mielestä ne voi kyllä ommella ihan suoraankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideasta! Enpä olisi tuota itse keksinyt :) Pistetään vakavaan harkintaan ;)

      Poista
  2. Minä tekisin myös noin, että napeista erillinen rintarossi. Voi vaihdella sitten fiiliksen mukaan ja kiinnittää välillä vaikka pipoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Sitten jos napit ei tunnukaan paidalla kivalta, niin ne voisi laittaa johonkin muuhun, kuten siihen pipoon :)

      Poista
    2. Neuleesi on upea! En voi kuin ihailla sitä ja taitojasi.

      Poista
  3. Ihania kuvia ja ihana paita! :) Miullekkin tuli heti mieleen, että tee niistä koru, jonka voi tarvittaessa ottaa pois. Noistahan saa söpön rintakorun tai sitten tee kaulakoru jota käytät tuon puseron kanssa :) Söpöltä nuo näyttää kyllä ihan puseroon ommeltunakin. Tosin jääköhän ne vähän "yksinäisen" näköseksi? Tuossa kuvassa vaan näyttää että paita on iso, mut koriste niin pieni ettei meinaa kunnolla erottua. Kuvakin saattaa kyllä hämätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuo kaulakorukin vois olla aika veikeä! Sitä juuri vähän pelkään, että jääkö napit irrallisen näköiseksi, jos ne ompelee kiinni :s

      Poista
  4. Kerrassaan soma villapaita! Ja todella kauniita kuvia, täällä ei kauniista talvikeleistä ole tietoakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Voih, toivottavasti ainakin ennen joulua sinnekin tulisi lunta maahan!

      Poista
  5. Lovely early winter you have there.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)