17.3.2013

Kutistemuovi-ensikertalainen

Kutistemuovi on itselleni aivan uusi materiaali, kuulin siitä vasta jokin aika sitten. Viime aikoina olen selaillut Googlen kuvahakua ja eri blogeja, missä on esitelty kutistemuovista tehtyjä juttuja. Ja innostuin. Kävin paikallisessa askarteluliikkeessä toiveena ostaa mustaa kutistemuovia, mutta siellä ei ollut kuin valkoista ja kirkasta muovia, joten mukaani lähti valkoinen, kuuden arkin, kutistemuovipakkaus. Mustaa kutistemuovia tilasin sitten FinnStamperilta (erinomainen palvelu muuten), sieltä tilasin myös parit leimasimet ja leimasinväriä. FinnStamperilta löytyy myös perusteelliset ohjeet kutistemuoville.

Kutistemuovista tehdyistä asioista ihastuin erityisesti Bambi-koruihin. Niinpä ne saivat kunnian olla ensimmäinen kutistemuovikokeiluni. Tulostin netistä pari Bambi-mallia, leikkasin mallit irti ja piirsin lyijykynän avulla kutistemuoviin. Vaikka muovia ei ollut karhennettu, lyijykynä näkyi kuitenkin sen verran mustassa kutistemuovissa, että kuvion näki leikata irti.

Shrink plastic

Kutistin Bambit 160-170 asteessa uunin alatasolla ja takaosassa, koska meidän vammauuni on edestä viileämpi. Menin myös vähän riskillä, sillä en kokeillut uunin lämpötilan sopivuutta millään mallikappaleella ja pelkäsin, että Bambien ohkaset jalat tarttuvat toisiinsa kiinni, mutta niin ei onneksi käynyt, vaan ne suoristuivat ihan kivasti.

Ennen uuniin laittoa kaulakoru-Bambi oli noin 11cm korkea ja kutistumisen jälkeen noin 4cm.


Korvakoru-Bambi oli ennen uunia noin 9,5cm korkea ja kutistumisen jälkeen noin 3cm.


Nyt pitäisi vaan käydä ostamassa jotain hiomapaperia, jotta tuota valkoista kutistemuovia pääsisi työstämään ja piirtelemään. Mielessä on jo parit jutskat, mitä siitä voisi tehdä.

13 kommenttia:

  1. Wau! Tulipa kivat korut.
    En olekaan ikinä törmännyt kutistemuoviin. Hauska matsku :)

    VastaaPoista
  2. Voi vitsit kun olet osannut tehdä tarkkaa jälkeä! Itse olen muutamia kertoja kutistemuovia kokeillutkin, eli on tuttu aine, mutta en meinaa keksiä helppoja kuvioita. Sitä on nimittäin ainakin miun mielestä aika vaikea leikata ettei se lähde halkeamaan :o En varmaan ite osais noin tarkkaa jälkeä tehdä :D

    VastaaPoista
  3. Tulipa upeat korut! Minä en ole vielä ehtinyt kutistemuovia kokeilemaan, mutta tämä postauksesi kyllä innostaa siihen :)

    VastaaPoista
  4. Nää on supersöpöt! Mulle ja!

    VastaaPoista
  5. Aww, miten suloiset!! :)

    Haastan sut mukaan!:
    http://santunmaja.blogspot.fi/2013/03/keskeneraisten-kasitoiden-haaste.html

    VastaaPoista
  6. Miten oot saanut noin tarkkaa jälkeä leikattua, oliko sulla jotkut erikoissakset? :D Mä oon kerran kokeillut kutistemuovia ja kun koitin jotain kissan ja tähden muotoisia kuvoita leikata, niin halkes vaan koko kuviot...Tosi kivoja juttuja sulla muuten täällä blogissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan normaalit pienet Fiskarsin sakset mulla on ollut :D Se on varmaan se leikkaustekniikka, kun oon nuo tarkat kohdat leikannut tavallaan ulkoa päin niin, että tuloksena on sitten hirmuisesti silppua. Eli koko kuviota en ole kerralla leikannut irti. Eipä tainnut olla kovin selkeästi selitetty :D Kiitos! :)

      Poista
    2. Sun ohjeistuksen avulla kokeilin uudestaan ja tällä kertaa sain kuviot onnistumaan ilman halkeilua :) Kiitos neuvosta! Kuva valmiista korusta uudessa blogissani http://www.pistoksissa.blogspot.fi/

      Poista
  7. Vautsi miten upeita! :)
    Paljonko tuo muovi maksoi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siinä paketissa oli kahdeksan arkkia ja maksoi vähän reilu 8e eli noin euron per kappale :)

      Poista
  8. ihanat =) mullaki muovi odottaa kokeilua =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)