28.11.2014

Silmukan ytimestä -haaste 11/2014: Lumihiutale

Pitkästä aikaa ehdin osallistua tähänkin haasteeseen! Tietämättömille tiedoksi, että Silmukan ytimestä -haaste on peräisin Pipon ytimestä- sekä Silmukan saalistus -blogeista. Marraskuun haasteen aiheena oli lumihiutale ja itsehän virkkasin semmoisia.


Etsiskelin Internetin ihmeellisistä syövereistä hieman isompia lumihiutaleohjeita, sillä tarkoituksena näistä olisi väsätä sellainen kaitaliinatyyppinen systeemi. Vähän niinkuin tässä sellainen on tehty paperista. Mutta mä haluan virkatun ja samalla kestävämmän. Kuvissa olevat lumihiutaleet löytyivät Kotivinkin, Novitan sekä Perhosefektin sivuilta. Lumihiutaleet on virkattu luonnonvalkoisesta 12-säikeisestä kalalangasta 2mm koukulla. Ne on myös pingotettu, sillä olivat aika kurtussa koukulta päästyään. En varmaan saa tätä valmiiksi tämän vuoden puolella, sillä joulukiireet (lue: lahjojen valmistaminen) painaa päälle. Mutta toivottavasti saan sen valmiiksi edes tämän talven aikana.


20.11.2014

Värihaaste: Ruskeat/harmaat

Värihaaste jatkuu jälleen ja vuorossa onkin ruskeat sekä harmaat lankani.

Villalangat

Villalangoista löytyy ylärivistä pari kerää Novitan Rustikaa sekä Polkkaa, Seiskaveikka, ikivanhaa Pirtan sukkalankaa, Novitan Impivaaraa ja Nallea. Keskirivissä on Cascade Yarnsin Heritage Silkiä, Dropsin Fabelia, Novitan Rosea pari kerää, Dropsin Alpacaa sekä pari tuntematonta ruskeaa kerää, jotka luultavasti ovat 7 veljestä, lisää Alpacaa sekä tuntematon pallokerä. Alarivistä löytyy sitten 12 kerää Rowanin Fine Tweediä, joista suurin osa on kylläkin jo neulottuna, Novitan Rosea sekä Louhittaren Luolan Väinämöistä, joka oli kuvanottohetkellä puikoilla muuttumassa sukiksi.


Puuvillalangat

Puuvillalankoja ei ole montaa kappaletta eli sieltä löytyy Novitan Miamia, Esiton Virkkuulankaa, Novitan ruskeaa Miamia pieni jämä, Dropsin Muskatia, Novitan Tennesseetä, Hankoa sekä Esiton Virkkuulankaa.


17.11.2014

Inka Gold -joulukuuset

Ihastuin kovasti Annan aarteet -blogissa nähtyihin joulukuusiin, jotka oli maalattu Inka Gold -nimisellä metallinhohtoisella vahalla, että itsekin oli sellaiset saatava tehtyä. Vaha oli minulle uusi tuttavuus muutenkin, joten sitä oli mielenkiintoista lähteä kokeilemaan. Omista kuusistani halusin oikean kuusen väriset eli vihreät (smaragd).


Levitin vahan meikkisienellä ja vahan kuivuttua hankasin kuusia talouspaperilla, jotta pinnasta tulisi kiiltävämpi. Sitten pistelin vielä akryylitimantteja pintaan ja valmista! Nopeaa ja helppoa oli.

7.11.2014

Rullareunainen pipo

Tuli halu neuloa pipo. Sellainen kivan lötkö ja rento. Sellainen peruspätevä. Mikä menee vielä näillä nollakeleillä. Niinpä eilen tein -blogista nappasin tuon rullareunaisen pipon ohjeen. Lankana tosin oli hieman ohuempaa Lang Yarnsin Novenaa, joten silmukoita tuli lisättyä aika reippaasti. Yhteensä 119 nimittäin. Tai no aloitin kyllä 126 silmukalla, mutta kavensin parin sentin jälkeen, kun tuntui, että tulee liian iso. Enkä jaksanut purkaa ja aloittaa uudelleen oikealla silmukkamäärällä. Reuna kuitenkin menee rullalle, niin ei se haittaa.


Pipon neuloin vitosen pyöröpuikoilla ja Novena oli mukavaa neuloa. Sellaista ohutta, ontelomaista. Ja pehmeää. Ja riittoisaa! Tuohon pipoon meni alle 50 grammaa, pieni nöttönen siitä jäi jäljelle, kun pelasin varman päälle ja aloitin kavennukset sentin aikaisemmin, jotta lanka varmasti riittää, heh. Silmukat oli jaettavissa seitsemällä, jolloin kavennukset meni ohjeen mukaan tasan. Ja pipohan neulottiin koko ajan oikealla ja lopuksi käännettiin nurja puoli ulospäin.

Pipoon tein vielä tupsun persikan värisestä Cascade Yarnsin 220 Superwash Sportista, mitä jäi jäljelle kolmiopipostani. Tuosta tuli kyllä niin kiva pipo, kun se ei ihan hirveesti latista tätä kiharapehkoa, että taidan ehkä neuloa tuosta vielä paksumman version paukkupakkasille!